Restauratie van vintage en midcentury meubels

De meubelmaker van de Gebroeders van Duijn is een ervaren restaurateur van antiek, maar vooral van vintage en mid-centrury meubels. De restauratie van jouw meubel wordt uitgevoerd met liefde en beleid.

Waarom zou je een meubel weggooien? Restaureren is mooier

Vaak worden meubels met een chip in het fineer, meubels met verkleuringen, of meubels met versleten lijmverbindingen naar de vuilstort gebracht. Zonde! Veel kwaliteitsmeubels uit de jaren vijftig, zestig en zeventig verdienen een tweede leven! Het laten restaureren van het meubel geeft een unieke uitstraling van een geleefd meubel met karakter. Dat koop je niet nieuw.

Onze werkwijze voor het restaureren van vintage meubels

Bij ons hoef je niet terecht voor een whitewash of kalkverflaag. Bij ons wordt geen schuurmachine over een fineer toplaag getrokken, maar  het meubel wordt op gepaste wijze van oude vuil- en verflagen ontdaan en opnieuw behandeld met een afwerking die zo veel mogelijk in lijn is met het origineel.

Soms is een ingrijpendere restauratie nodig. Een meubel is wankel geworden omdat bijvoorbeeld de gebruikte lijm niet meer goed is. Dan worden alle delen losgehaald, gereinigd en opnieuw vastgezet zodat het meubel onzichtbaar is gerepareerd en weer jaren sterk staat.

Ook het vervangen van een fineerlaag, of het restaureren van kleine chips in het fineer kan onze meubelmaker als geen ander.

Een verkleuring in het hout kan indien gewenst ook verminderd worden. Hiervoor worden verschillende pigmenten gebruikt om zo de verkleuring terug te dringen. Weer zo’n prachtige oplossing om het meubel weer langer mee te laten gaan.

Jaren 50, 60 of 70 meubel restaureren?

Wil je je jaren vijftig zestig of zeventig meubel weer in topstaat laten brengen zonder het karakter verloren te laten gaan? Onze specialiteit! Voor meer informatie kun je mailen aan rafael@vanduijn.com of bel Rafael op 0613909642